De kracht van de harp
Van harp tot hart


De harp en (huis)dieren:

Ik merkte dat mijn paarden anders reageerden als ik op de harp had gespeeld. De rust en ontspanning die het mij gaf leek door te werken op de paarden.
Om te kijken of mijn gevoel klopte ben ik met mijn harp voor de omheining van de wei gaan zitten. 
De paarden kwamen meteen naar mij toe, en stonden heel ontspannen, met de ogen half dicht te luisteren naar de klanken van de harp. Dat was een mooie ervaring. Zelf voelde ik mij ook heel ontspannen. Door dit indirecte contact merkte ik al een aantal veranderingen. Dat maakte mij nieuwsgierig hoe het zou zijn als ik in de wei zou gaan zitten met de harp, tussen de paarden.

Dit was een heel bijzondere ervaring. De paarden kwamen beide om mij heen staan. Boy met zijn hoofd bij mijn gezicht en schouder, en Floor legde haar hoofd op mijn schoot. Ze bleven ook lange tijd zo bij me staan. Het was een heel bijzonder en vredig moment. Later is shetlander Bas de kudde komen versterken, en ook hij reageerde heel ontspannen op de klanken van de harp.

Onze hond Dies komt vaak bij mij liggen als ik op de harp speel, soms ook tegen de harp aan, zo kan hij de trillingen beter voelen. 

Verder heb ik de harp ingezet toen een van mijn katten ernstig ziek werd, dit in combinatie met Jin Shin Juytsu. Het heeft Amber en mij veel rust gegeven in deze moeilijke periode. 
En voor haar maatje Milou probeer ik met de harp een troost te zijn nu Amber er niet meer is.

Sinds 2019 ben ik de harp ook gaan inzetten voor andere dieren met verschillende hulpvragen, zoals bijvoorbeeld, onrust, angst, gedragsproblemen of puur voor wat extra ontspanning. 

Het is moeilijk in woorden uit te leggen wat het effect op de harp bij dieren is, vandaar de foto-impressie en filmpjes van een aantal harpsessies bij dieren met verschillende hulpvragen. 

Ben je benieuwd welk effect de harp op jouw dier(en) zal hebben, heb je vragen of zou je graag meer informatie willen, neem gerust contact op.

Op de pagina "Ervaringen harpsessies" vind je verhalen van baasjes over de harpsessie bij hun dier(en).

 
 
 
E-mailen
Bellen